ZAVRŠNA MANIFESTACIJA PILOT PROJEKTA "OD MORA DO STOLA"

U subotu, 05. studenog 2016. godine s početkom u 12:00 sati u šatoru na medulinskoj rivi kod Malina pjesmom Klape Škerac svečano je otvoren program završne manifestacije malog pilot projekta „Od mora do stola“, u organizaciji Lokalne akcijske grupe u ribarstvu (LAGUR) Istarska batana.

Program se nastavio govorom dobrodošlice predsjednika LAGUR-a Istarska batana, g. Gorana Buića koji je, nakon pozdrava i uvodnih riječi predstavio sve ribare i ugostitelje koji su sudjelovali na manifestaciji te svima zaželio dobru zabavu i druženje uz cjelodnevnu besplatnu degustaciju desetak ribljih specijaliteta koje su za posjetitelje spremali ugostitelji iz slijedećih ugostiteljskih objekata: U.O. Mižerija, U.O. Restoran Candis-2, U.O. Restoran Etien, U.O. Konoba Galiola, U.O. Konoba Feral, U.O. Stara konoba, U.O. Restoran Sopravento.

Bogati zabavni program sastojao se od izvlačenja nagradne lutrije, aukcije slika i turnira u briškuli, a sva prikupljena financijska sredstva, uključujući i dobrotvorne donacije posjetitelja namijenjeni su OŠ dr. Mate Demarina Medulin.

Svim ugostiteljima dodijeljene su plakete pilot projekta „Od mora do stola“ putem kojih će biti

prepoznati od strane lokalne zajednice i ostalih posjetitelja te će plaketa njihovim gostima biti

garancija kvalitete svježe ribe nabavljene od lokalnih ribara. Ribarima koji su sudjelovali u projektu podijeljene su zahvalnice, a predsjednik LAGUR-a Istarska batana, g. Goran Buić još je jednom svim sudionicima zahvalio na sudjelovanju, te pozvao i druge ugostiteljske objekte i ribare da se priključe radu LAGUR-a u budućnosti.

U 20:00 sati program se nastavio nastupom Lighthouse benda uz promotivne cijene pića.

Provedba pilot projekta „Od mora do stola“ financirana je u okviru Operativnog programa za

pomorstvo i ribarstvo 2014.-2020., u sklopu mjere III.1. „Pripremna potpora“, a nastao je iz

prepoznate potrebe za umrežavanjem lokalnih ribara s područja LAGUR-a Istarska batana i

lokalnih ugostitelja, kroz stvaranje službene oznake kvalitete ribljih proizvoda s područja LAGUR- a, a sa svrhom promicanja lokalnih ribarskih proizvoda i konzumacije istih, širenje ribarske djelatnosti te, u konačnici, stvaranje boljih i kvalitetnijih veza između ribara i krajnjih kupaca.

Provedenim aktivnostima u sklopu pilot projekta Lokalna akcijska grupa u ribarstvu (LAGUR)

Istarska batana nastoji djelovati kao posrednik u kreiranju kratkih lanaca opskrbe na ciljanom

području – ribarstveno područje južne Istre: gradovi Rovinj-Rovigno i Vodnjan – Dignano, te

općine Bale – Valle, Barban, Fažana – Fasana, Kanfanar, Ližnjan – Lisignano, Marčana, Medulin i Svetvinčenat.


Izdvojene novosti
Zadnje novosti