Od mora do stola 2017

09.10.2017

 

 

U subotu, 7.10.2017. godine na medulinskoj rivi se održalo drugo izdanje manifestacije „Od mora do stola“ u organizaciji Lokalne akcijske grupe u ribarstvu (LAGUR) Istarska batana. Program je započeo svečanim otvaranjem manifestacije u 12:00 sati plesnim nastupom Plesnog studija Pirueta Medulin pod vodstvom Paole Šimunović, koje su se predstavile koreografijom „Moderan balun“ nakon čega je govorom dobrodošlice predsjednik LAGUR-a Istarska batana i općinski načelnik, g. Gorana Buića pozdravio sve okupljene, predstavio ugostitelje te izrazio zadovoljstvo ponavljanjem manifestacije i nastavkom suradnje lokalnih ribara i ugostitelja s područja južne Istre.

 

U skladu s očekivanjima organizatora manifestacija je polučila značajan uspjeh čemu su prije svega doprinijeli brojni ugostitelji koji su nesebično donirali svoje slobodno vrijeme te ribari koji su i ove godine donirali dio svojih ulova. Tijekom cjelodnevnog programa pripremljeno je i podijeljeno preko 1.000 porcija svježe ribe koje su pridonijele ukupno sakupljenom iznosu od preko 40.000 kn za uređenje dječjeg igrališta u Medulinu prilagođenog djeci s posebnim potrebama. Naime, čitava je manifestacija, organizacijski spojena sa Obiteljskim danom Općine Medulin, bila humanitarnog karaktera te su posjetitelji tijekom čitavog dana svoje donacije ubacivali u za to predviđene sandučiće.

 

Osim ugostitelja i ribara kao glavnih aktera ove priče, poseban su doprinos još dali i biolog Neven Iveša te Istra Inspirit koji su svojim iznimno karizmatičnim pristupom okupili najmlađi dio posjetitelja te održali zabavno-edukativno predstavljanje živih morskih organizama.

Nakon svečane podjele priznanja ugostiteljima i ribarima koji su sudjelovali na manifestaciji, u 21:00 sat nastupila je Klapa Rišpet koja je posjetitelje oduševila gotovo trosatnim nastupom bez predaha.

 

U konačnici, od posebne je važnosti poimence izdvojiti sve sudionike bez kojih manifestacija 'Od mora do stola' ne bi bila moguća.

 

Veliko hvala ugostiteljima - Hook&Cook Medulin, Candis-2 iz Medulina, Etien iz Medulina, Velanera iz Šišana, Financa iz Medulina, La Perla iz Rovinja, Lanterna iz Pješćane uvale te Kum iz Krnice, te ribarima - Siniši Milutinoviću, Siniši Pavloviću, Igoru Đokiću, Josipu Urtiu, Mauru Venieru, Sandru Quarantottu, Danijelu Despotoviću, Rikardu Šuranu, Danilu Fedelu, Antonu Kostešiću i Marijanu Goldinu.

 

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

Izdvojene novosti

Održana manifestacija "Od mora do stola", 28. rujna 2019. godine

02.10.2019

1/10
Please reload

Zadnje novosti

October 9, 2017

Please reload

Arhiva
Please reload

Izrada ove stranice sufinacirana je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

 

This web page has been co-financed by the European Union from European Maritime and Fisheries Fund

LAGUR Istarska batana

Centar 214, 52203 Medulin

Tel: +385 52 606 037

Mob: +385 91 621 50 63

e-mail: lagur.istarska.batana@gmail.com

Facebook: LAGUR/FLAG Istarska batana