Održano predstavljanje kuharice "Od mora do stola"

11.12.2018

 

U petak, 5. listopada 2018. godine na brodu „Turist“ g. Siniše Milutinovića, člana Lokalne akcijske grupe u ribarstvu (LAGUR) Istarska batana s početkom u 12:00 sati održalo se svečano predstavljanje kuharice „Od mora do stola“ koja je nastala u sklopu provedbe projekta Od mora do stola.

 

Nazočni predstavnici jedinica lokalnih samouprava,  članovi LAGUR-a Istarska batana, predstavnici LAGUR-a iz Hrvatske, predstavnici španjolskog LAGUR-a (GALP-a) Costa da Morte, turističkih zajednica s područja LAGUR-a Istarska batana, medija, ugostiteljskih objekata, ribara i mnogi drugi imali su čast prisustvovati netradicionalnom predstavljanju kuharice isplovljavanjem s medulinske rive i kratkim izletom po medulinskom arhipelagu.

 

Nakon dolaska na najjužniju točku istarskog poluotoka, Rt Kamenjak i njegove svima poznate spilje, krenuo je uvodni govor dobrodošlice predsjednika LAGUR-a Istarska batana i načelnika Općine Medulin, g. Gorana Buića. Obratio se nazočnima uvodnim govorom iz kuharice i naglasio važnost međusobnog umrežavanja lokalnih ribara i ugostitelja, kao i promicanja ribarske kulturne baštine među lokalnim stanovništvom i šire. Voditeljica LAGUR-a Istarska batana, Katia Ereš predstavila je projekt Od mora do stola u sklopu kojega je nastala ova kuharica te se zahvalila svima koji su radom i trudom doprinijeli stvaranju ove predivne priče kojoj je svrha poticanje konzumacije lokalne sezonske ribe, kao i kreiranja kratkih lanaca opskrbe na području djelovanja LAGUR-a Istarska batana. Predstavljanju kuharice nazočio je i autor kuharice, g. Đorđe Stošić, koji je svojim fotografskim vještinama i suradnicima unio mirise i okuse u cijelu priču, učinio ju markantnom, gramatički korektnom i nezaobilaznom svakoj kuhinji koja poštuje i diči riblja jela južne Istre.

 

Netom nakon govora domaćina, entuzijastični Hook & Cook krenuo je s pripremom njihovih autorskih kreacija uz nezaboravni cooking show radnog tima g. Siniše Pavlovića, također člana LAGUR-a Istarska batana, koji su za ovu priliku pripremali dva različita jela. Prisutni su imali priliku isprobati pobjednike Hook & Cook festivala, Hot tunu i Tuna burgere koje su se za njih pripremali sve do silaska s broda u 15:00 sati.

 

Izrada kuharice "Od mora do stola" sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

 

Share on Facebook
Please reload

Izdvojene novosti

Održana manifestacija "Od mora do stola", 28. rujna 2019. godine

02.10.2019

1/10
Please reload

Zadnje novosti

October 9, 2017

Please reload

Arhiva
Please reload

Izrada ove stranice sufinacirana je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

 

This web page has been co-financed by the European Union from European Maritime and Fisheries Fund

LAGUR Istarska batana

Centar 214, 52203 Medulin

Tel: +385 52 606 037

Mob: +385 91 621 50 63

e-mail: lagur.istarska.batana@gmail.com

Facebook: LAGUR/FLAG Istarska batana